Zagreba Lajfhaki

Kako ukusno ispeći krumpir za Novu godinu: jednostavan recept – vaši gosti će biti oduševljeni

Ako razmišljate o tome kakav ukusan i kvalitetan prilog staviti na blagdanski stol, onda je vrijeme da razmislite o krumpiru kuhanom u pećnici.

Postoji mnogo recepata za takvo jelo.

Stoga vrijedi isprobati različite kako bi isti proizvod mogao iznenaditi vas i vaše goste.

Kako ukusno ispeći krumpir za Novu godinu

Popis namirnica

– pola kilograma krumpira;
– žlica maslaca;
– dvije žlice rafiniranog ulja;
– mala žlica curryja i začinskog bilja;
– dva režnja češnjaka;
– malo soli, paprike i papra;
– peršin za ukras.

Fotografija: © Belnovosti

Način kuhanja

Najbolje je krumpir nasjeckati na komade srednje veličine. Bolje se peku i ugodne su teksture.

Nakon toga povrće morate oprati i osušiti.

Prebacujemo ga u obrazac.

U međuvremenu radimo na stvaranju začinskog ulja. Zagrijte tavu s biljnim uljem i dodajte maslac. Lagano popržite nasjeckani češnjak.

Dodajte sve začine.

Ugasite vatru. Ovim začinskim uljem obrađujemo krumpir. Dodajte malo soli. Krumpir se kuha za samo četvrt sata na temperaturi od 220 stupnjeva.

Prilikom posluživanja ukrasite s malo peršina.

Ranije smo razgovarali o tome kako pripremiti novogodišnje predjelo od kokošjih jaja i štapića od rakova.

Exit mobile version