Patlidžani su traženi u kuhanju baš kao i tikvice, ali ne znaju sve domaćice koliko se ukusnih jela može pripremiti od plavih.
Ovaj recept definitivno neće oduzeti puno vremena i truda, a jelo će ispasti spektakularno, ukusno i prilično zasitno.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako ispeći patlidžane sa sirom i jajima.
Potreban:
- patlidžani – 2 kom .;
- jaja – 4 kom .;
- umak od rajčice – 4 žlice. l.;
- sir – 75 gr;
- Cherry rajčice);
- svježe začinsko bilje;
- biljno ulje;
- sol i papar po ukusu.
Kako kuhati
1. Izrežite patlidžane po dužini na dva dijela, pospite solju i namažite malom količinom biljnog ulja.
2. Slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje, mesom prema dolje i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 240 stupnjeva Celzijusa.
3. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka (potreban je samo žumanjak), pulpu patlidžana usitniti vilicom, sir naribati, rajčice narezati na polovice.
4. U patlidžan stavite žlicu umaka od rajčice, isto toliko naribanog sira, pola rajčice, a potom i jedan žumanjak.
Stavite komade u pećnicu na 5 minuta i dovedite do spremnosti na temperaturi od 220 stupnjeva. Kad je gotovo, pospite nasjeckanim začinskim biljem i poslužite.
Ranije smo vam rekli kako sipati okroshku kako biste jelo učinili neobičnim i ukusnijim.