Zagreba Lajfhaki

Kako ukusno ispeći patlidžane: jednostavno, ali učinkovito jelo

Patlidžani su traženi u kuhanju baš kao i tikvice, ali ne znaju sve domaćice koliko se ukusnih jela može pripremiti od plavih.

Ovaj recept definitivno neće oduzeti puno vremena i truda, a jelo će ispasti spektakularno, ukusno i prilično zasitno.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako ispeći patlidžane sa sirom i jajima.

Potreban:

  • patlidžani – 2 kom .;
  • jaja – 4 kom .;
  • umak od rajčice – 4 žlice. l.;
  • sir – 75 gr;
  • Cherry rajčice);
  • svježe začinsko bilje;
  • biljno ulje;
  • sol i papar po ukusu.

Kako kuhati

1. Izrežite patlidžane po dužini na dva dijela, pospite solju i namažite malom količinom biljnog ulja.

2. Slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje, mesom prema dolje i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 240 stupnjeva Celzijusa.

Fotografija: © Belnovosti

3. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka (potreban je samo žumanjak), pulpu patlidžana usitniti vilicom, sir naribati, rajčice narezati na polovice.

4. U patlidžan stavite žlicu umaka od rajčice, isto toliko naribanog sira, pola rajčice, a potom i jedan žumanjak.

Stavite komade u pećnicu na 5 minuta i dovedite do spremnosti na temperaturi od 220 stupnjeva. Kad je gotovo, pospite nasjeckanim začinskim biljem i poslužite.

Ranije smo vam rekli kako sipati okroshku kako biste jelo učinili neobičnim i ukusnijim.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version