Ljeti se mnogi ljudi odmaknu od svojih uobičajenih recepata jer im se takva hrana čini preteškom.
U toploj sezoni ima puno sezonskog povrća koje možete sigurno kuhati.
Ova hrana ispada lagana i ukusna. Na primjer, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže BelNovosti na području kuhanja, savjetuje da obratite pozornost na rajčice.
Kako ih možete ukusno ispeći?
Popis namirnica
– 4 srednje rajčice;
– 5 žlica krekera;
– mala hrpa zelenila;
– režanj češnjaka;
– 4 žlice ulja (po mogućnosti maslinovog);
– sol sa začinima.
Proces kuhanja
Prije svega, trebate sitno nasjeckati češnjak i začinsko bilje. Stavite ih u zdjelu. U istu posudu dodati prasak za pecivo, začine sa solju i najveći dio ulja (3 žlice).
Pokušavamo dovesti masu do homogenosti.
Zatim oprane i osušene rajčice podijelite na dva dijela i premažite pripremljenim umakom. Odozgo pokapati uljem.
Kalup također treba tretirati malom količinom ulja.
Kuhajte rajčice četvrt sata u pećnici na 220 stupnjeva. Nakon toga možete sa sigurnošću početi s kušanjem.