Zagreba Lajfhaki

Kako ukusno ispeći rajčice: recept za savršen ljetni zalogaj

Ljeti se mnogi ljudi odmaknu od svojih uobičajenih recepata jer im se takva hrana čini preteškom.

U toploj sezoni ima puno sezonskog povrća koje možete sigurno kuhati.

Ova hrana ispada lagana i ukusna. Na primjer, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže BelNovosti na području kuhanja, savjetuje da obratite pozornost na rajčice.

Kako ih možete ukusno ispeći?

Popis namirnica

– 4 srednje rajčice;
– 5 žlica krekera;
– mala hrpa zelenila;
– režanj češnjaka;
– 4 žlice ulja (po mogućnosti maslinovog);
– sol sa začinima.

Proces kuhanja

Prije svega, trebate sitno nasjeckati češnjak i začinsko bilje. Stavite ih u zdjelu. U istu posudu dodati prasak za pecivo, začine sa solju i najveći dio ulja (3 žlice).

Fotografija: © Belnovosti

Pokušavamo dovesti masu do homogenosti.

Zatim oprane i osušene rajčice podijelite na dva dijela i premažite pripremljenim umakom. Odozgo pokapati uljem.

Kalup također treba tretirati malom količinom ulja.

Kuhajte rajčice četvrt sata u pećnici na 220 stupnjeva. Nakon toga možete sa sigurnošću početi s kušanjem.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version