Obična i jeftina skuša može postati prava poslastica na stolu ako je skuhate prema ovom receptu.
Sastojci
- skuša – 2 kom .;
- luk – 2 kom .;
- rajčice – 4 kom .;
- češnjak – 2 režnja;
- biljno ulje – 3 žlice. l.;
- suho bijelo vino – 120 ml;
- limun;
- zelenilo;
- sol i papar.
Kako ukusno ispeći skušu
Rajčice je potrebno preliti kipućom vodom 20 minuta, zatim ih oguliti i narezati na male komadiće. Luk treba izrezati na kolutiće, a češnjak procijediti.
Zatim je potrebno na ulju popržiti luk. Nakon 5 minuta dodajte rajčice, sol i papar te vino. Smjesu držite na vatri oko 15 minuta.
Dio umaka treba ravnomjerno rasporediti po posudi za pečenje. Zatim posložite očišćene komade ribe i također ih prelijte pripremljenim vinskim umakom.
Ribu pecite oko 30-40 minuta na 200 stupnjeva.
Jelo treba poslužiti sa svježim začinskim biljem i kriškama limuna.
Riba će biti mekana i vrlo ukusna.
Ranije smo vam rekli kako ukusno ukiseliti skuše.