Zagreba Lajfhaki

Kako ukusno ispeći skušu u umaku od vina: riba će biti vrlo aromatična i nježna – izvrsna opcija za svečani stol

Obična i jeftina skuša može postati prava poslastica na stolu ako je skuhate prema ovom receptu.

Sastojci

  • skuša – 2 kom .;
  • luk – 2 kom .;
  • rajčice – 4 kom .;
  • češnjak – 2 režnja;
  • biljno ulje – 3 žlice. l.;
  • suho bijelo vino – 120 ml;
  • limun;
  • zelenilo;
  • sol i papar.

Kako ukusno ispeći skušu

Rajčice je potrebno preliti kipućom vodom 20 minuta, zatim ih oguliti i narezati na male komadiće. Luk treba izrezati na kolutiće, a češnjak procijediti.

Zatim je potrebno na ulju popržiti luk. Nakon 5 minuta dodajte rajčice, sol i papar te vino. Smjesu držite na vatri oko 15 minuta.

Dio umaka treba ravnomjerno rasporediti po posudi za pečenje. Zatim posložite očišćene komade ribe i također ih prelijte pripremljenim vinskim umakom.

Fotografija: © Belnovosti

Ribu pecite oko 30-40 minuta na 200 stupnjeva.

Jelo treba poslužiti sa svježim začinskim biljem i kriškama limuna.

Riba će biti mekana i vrlo ukusna.

Ranije smo vam rekli kako ukusno ukiseliti skuše.

Exit mobile version