Ako ste tražili najzdraviji i nevjerojatno ukusan proizvod, obratite pažnju na slatki krumpir.
Batat će iznenaditi svakoga svojim kemijskim sastavom i ljekovitim djelovanjem na organizam.
Stoga je vrijedno naučiti kako ga kuhati na takav način da će se jelo svidjeti čak i djeci, kaže kuharica Yulia Arkhipova, kulinarski stručnjak u mrežnoj publikaciji BelNovosti.
Kako ukusno ispeći batat
Popis sastojaka
– batat (koliko planirate kuhati);
– maslac (ovisno o količini batata);
– malo soka od limuna;
– začini;
– prstohvat soli, korijandera i crnog papra.
Način kuhanja
Najbolje je jednostavno oprati batat što je temeljitije moguće, ne zaboravite koristiti spužvu (abrazivni dio). Zatim osušite batat kako biste uklonili višak vlage.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, dodajte malo ulja i pecite u pećnici pola sata. Zatim je potrebno batat prerezati na dva dijela, začiniti, poprskati s malo limunovog soka i soli te počastiti maslacem.
Vratite u pećnicu i pričekajte da se pojavi karakteristična korica.
Prethodno smo pričali o tome kako iznenaditi svoju obitelj pravim pesto umakom s bosiljkom.