Kako ukusno ispeći tikvice s drugim povrćem: ukusno i jednostavno – provjereni recept

Tikvice su, naravno, dobre u bilo kojem obliku iu gotovo svim kombinacijama: ova vrsta proizvoda sa sigurnošću se može nazvati univerzalnom.

Stoga svaka domaćica ima veliki izbor jela.

Na primjer, možete isprobati recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, napominje Yulia Arkhipova, stručnjak za kulinarska pitanja mreže BelNovosti.

Kako ispeći tikvice s povrćem?

Popis namirnica

– dvije srednje tikvice;
– četiri rajčice;
– režanj češnjaka;
– jedno jaje;
– sto grama tvrdog sira;
– pola čaše vrhnja (gušće);
– žlica maslaca;
– sol i začini.

Proces kuhanja

Prvo operite tikvice i uklonite peteljke. Zatim uklonite preostalu vlagu i narežite povrće na kolutiće. Debljina ne smije biti veća od jednog i pol centimetra.

tikvica
Fotografija: © Belnovosti

Na isti način sameljite rajčice. Sir sameljite na ribež, češnjak nasjeckajte nožem.

Uzmite bilo koji oblik i premažite ga slojem ulja. Dodajte tikvice i rajčice, naizmjenično povrće. U zdjeli pomiješajte vrhnje, sir, češnjak, sol i začine.

Kremastim umakom prelijte tikvice. Pripremite jelo pola sata na 180 stupnjeva.

Prethodno smo pričali o tome kako ukusno pirjati krumpir kao prilog.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki