Kako ukusno marinirati luk: idealno za salatu ili roštilj – ne znaju sve domaćice

Ukiseljeni luk uvijek će vam dobro doći, pa ima smisla naučiti ga kuhati.

Postoji mnogo recepata, od kojih svaki ima svoje prednosti i mane.

Međutim, postoji vrlo izvrsna metoda za pripremu kiselog luka koja će se svidjeti svima, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u online izdanju BelNovosti.

Ovaj luk se dobro uklapa u salatu, pogodan je za sendviče i ukrašavanje roštilja.

Kako pripremiti ukusan kiseli luk?

Prvo nasjeckajte luk prema vrsti jela koje ste odlučili spremati. Bilo koji oblik rezanja je dovoljan – pola prstena ili kocke.

luk
Fotografija: © Belnovosti

Zatim stavite povrće u posudu.

Zatim pripremamo marinadu. Da biste to učinili, pomiješajte nekoliko žlica jabučnog octa u čaši vode. Zatim dodajte veliku žlicu šećera i malo soli.

Ponovno promiješajte sastojke. Ova količina sastojaka dovoljna je za tri glavice luka srednje veličine.

Luk prelijte marinadom.

Sve što trebate učiniti je pričekati 60 do 90 minuta. Luk možete ostaviti u kuhinji – nema potrebe da ga skrivate u hladnjaku.

Ranije smo govorili o tome kako odabrati visokokvalitetni konzervirani kukuruz za salatu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki