Dobro odabrana marinada za šiške ćevape pola je uspjeha u procesu kuhanja.
Skladno odabrani sastojci savršeno otkrivaju okus svinjskog mesa.
Stoga kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja mrežne publikacije BelNovosti, obraća pozornost na najvrijednije recepte.
Kako ukusno marinirati svinjski kebab
Klasična marinada od paradajza
Za kilogram mesa uobičajeno je uzeti jednu litru prirodnog soka od rajčice bez soli, malo ljute adjike, tri paprike srednje veličine i žlicu soli.
Držite svinjetinu u ovoj marinadi do pet sati.
S gaziranom mineralnom vodom
Ovaj recept je s pravom jedan od najuspješnijih. Za kilogram svinjskog mesa uzmite nešto više od pola čaše mineralne vode, tri glavice luka i žlicu soli.
Također je vrijedno dodati muškatni oraščić i crni papar. Trebate pričekati samo sat vremena.
Za ljubitelje začina
Ako volite dobro začinjenu svinjetinu, onda na kilogram mesa treba uzeti tri glavice luka, pola čaše rafiniranog ulja, pola žlice soli, papriku, sitni češnjak, čili papričicu i grančicu majčine dušice.
Ranije smo govorili o tome koji će vam trikovi pomoći u pripremi ukusne hodgepodge.