Kako ukusno posoliti crvenu ribu kod kuće: riba je mekana poput maslaca – recept koji je godinama testiran i nikada nije zakazao

Mnogi ljudi vole lagano slanu crvenu ribu. Baš ukusno, što reći.

Zahvat se može provesti po jednom zanimljivom receptu koji je, kako kažu upućeni, godinama provjeren i nikada nije zakazao.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za online publikaciju BelNovosti, koja ju je testirala, kaže: rezultat je vrlo nježna i vrlo ukusna riba.

Usput, prema ovom receptu možete soliti apsolutno bilo koju crvenu ribu, na primjer, losos ili pastrvu, ili lososa, koji je pristupačniji novčaniku.

Dakle, naoružamo se solju, šećerom, pimentom s graškom i limunovim sokom.

riba
Fotografija: © Belnovosti

Ribu narežite na slojeve i izvadite kičmu. Pomiješajte sol i šećer i tom smjesom prelijte ribu stavljenu u posudu (npr. u dva sloja).

Dodajte alevu papriku u grašak i poškropite limunovim sokom. Stavite u hladnjak preko noći.

Ujutro ga izvadimo i vidimo nešto nalik na marinadu. Ribu prebacimo s donjih slojeva na vrh tako da bude natopljena marinadom.

Ostavite u hladnjaku do večeri, kada možete ocijediti svu marinadu i pojesti slanu ribu.

Što se tiče količine namirnica, za 1 kilogram svježe ribe potrebne su 3 žlice soli (ako želite slabo slanu ribu – 2 žlice) i isto toliko šećera.

Potrebno vam je i 5 graška pimenta i četvrtina limuna.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki