Zagreba Lajfhaki

Kako ukusno pržiti škampe: recept vrijedan restorana

Nakon što su cijene škampa značajno porasle, mnogi su ih počeli kupovati mnogo rjeđe.

Iako se mnogi još uvijek vole počastiti ovim zdravim, ukusnim i nevjerojatno ukusnim proizvodom.

Ako ste već odlučili potrošiti novac na škampe, trebali biste ih pripremiti na poseban način, kao što to rade u restoranima, sigurna je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje i kuhanje za mrežnu publikaciju BelNovosti.

Kako ukusno pržiti plodove mora?

Popis sastojaka

– kilogram škampa (po mogućnosti kralja);
– šest češnja češnjaka;
– tri žlice dobrog ulja bez mirisa;
– sok od limuna s paprom po osobnom nahođenju.

Način kuhanja

Unatoč činjenici da se škampi obično ne odmrzavaju, ovaj recept zahtijeva odstupanje od uobičajene metode. Prvo biste trebali potpuno odmrznuti plodove mora.

Fotografija: © Belnovosti

Zatim uzmite tavu, stavite je na štednjak i počnite zagrijavati ulje. Šaljemo već odmrznute škampe.

Čekamo da tekućina potpuno ispari. To traje do deset minuta.

Nasjeckajte češnjak i dodajte ga u kozicu zajedno s limunovim sokom i paprom. Koristite poklopac i kuhajte dok se na plodovima mora ne pojavi korica.

Ranije smo razgovarali o tome koje pogreške mogu pokvariti boršč.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version