Kako ukusno skuhati riblji file: sva tajna je u hrskavom tijestu – jelo koje će vam se sigurno svidjeti

Ako želite da riba bude ukusnija i sočnija, kuhajte je u tijestu. Jednostavno je.

Čak i početnik u kuhanju moći će bez problema poslužiti izvrsno jelo za stol.

Sastojci

Za 400-500 g filea potrebno je uzeti:

  • jaje – 1 kom .;
  • škrob – 30 g;
  • brašno – 150 g;
  • prašak za pecivo – 5 g;
  • voda – 100 ml;
  • kurkuma, sol i papar – na okus.

Kako kuhati ukusnu ribu

Prvo je potrebno file narezati na porcije koje zatim posoliti i popapriti.

Riba
Fotografija: © Belnovosti

Zatim morate napraviti tijesto. Da biste to učinili, pomiješajte dio brašna sa škrobom, praškom za pecivo i kurkumom. Na kraju u ovu smjesu potrebno je umiješati žumanjak i vodu.

Posebno istucite bjelanjke i sol.

Zatim obje mase treba pomiješati.

Ostatak brašna treba sipati u posebnu zdjelu.

Ribu je potrebno prvo uvaljati u brašno, a zatim u tijesto.

Komade pržite u prethodno zagrijanoj tavi na ulju.

Ranije smo vam rekli kako ukusno ispeći ribu u pećnici.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki