Kako ukusno skuhati tikvice u samo 5 minuta: nećete moći povući ni za uši

Umjesto lagano slanih krastavaca, domaćicama se nudi kuhanje tikvica. Recept je jednostavan i možete izvršiti zadatak u samo 5 minuta plus vrijeme pripreme.

Bez toplinske obrade, samo svježe povrće, jednostavni sastojci i dostupni vitamini.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, pekarica četvrte klase, ispričala je kako kuhati lagano slane tikvice.

Potreban:

  • tikvice – 1 kg;
  • kopar – 30 gr;
  • sol – 2 žlice. l.;
  • češnjak – 3 režnja;
  • soja umak – 10 ml;
  • ocat – 10 ml;
  • med – 1 žličica.

Kako kuhati

1. Za ovaj recept su prikladne mlade tikvice. Potrebno ih je oprati i narezati na tanke ploške, poput krastavaca.

2. Nasjeckajte češnjak i začinsko bilje, pomiješajte ih sa soli.

Tikvica
Fotografija: © Belnovosti

3. Posebno pomiješajte soja umak, ocat i med.

4. Stavite povrće u vrećicu, zatim dodajte preljev i smjesu soli od češnjaka.

Onda je sve jednostavno. Zavežite vrećicu i snažno je protresite.

Pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta i stavite grickalicu u hladnjak. Dobar tek!

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki