Umjesto lagano slanih krastavaca, domaćicama se nudi kuhanje tikvica. Recept je jednostavan i možete izvršiti zadatak u samo 5 minuta plus vrijeme pripreme.
Bez toplinske obrade, samo svježe povrće, jednostavni sastojci i dostupni vitamini.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, pekarica četvrte klase, ispričala je kako kuhati lagano slane tikvice.
Potreban:
- tikvice – 1 kg;
- kopar – 30 gr;
- sol – 2 žlice. l.;
- češnjak – 3 režnja;
- soja umak – 10 ml;
- ocat – 10 ml;
- med – 1 žličica.
Kako kuhati
1. Za ovaj recept su prikladne mlade tikvice. Potrebno ih je oprati i narezati na tanke ploške, poput krastavaca.
2. Nasjeckajte češnjak i začinsko bilje, pomiješajte ih sa soli.
3. Posebno pomiješajte soja umak, ocat i med.
4. Stavite povrće u vrećicu, zatim dodajte preljev i smjesu soli od češnjaka.
Onda je sve jednostavno. Zavežite vrećicu i snažno je protresite.
Pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta i stavite grickalicu u hladnjak. Dobar tek!