Zagreba Lajfhaki

Kako ukusno ukiseliti krastavce za zimu: recept bugarskih domaćica

Koliko god kiseli krastavci izgledali ukusni, svaka domaćica smatra svojom dužnošću ukiseliti jednu ili dvije staklenke radi raznolikosti.

Možete kuhati po svom omiljenom receptu ili možete isprobati nešto novo svake godine.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako ukiseliti krastavce na bugarski način.

Potreban

  • krastavci – 2 kg;
  • voda – 1,5 l;
  • peršin i kopar – 4-5 grančica;
  • papar u zrnu – 2-3 kom .;
  • klinčići – 2-4 kom .;
  • lovorov list – 2 kom .;
  • šećer – 4 žlice. l.;
  • sol – 2 žlice. l.;
  • octena esencija (70%) – 2 žlice. l.

Kako kuhati

1. Na dno čiste i sterilne staklenke stavite lovor, peršin, kopar i klinčiće.

2. Krastavce oprati, odstraniti krajeve i staviti okomito u staklenku.

Fotografija: © Belnovosti

3. Ulijte vodu u tavu, dodajte sol, šećer i papar, prokuhajte i ulijte esenciju octa.

4. Staklenku s krastavcima do vrha napunite vrućom marinadom, poklopite poklopcem i stavite u posudu s vodom.

Kuhajte na srednjoj vatri 20 minuta, zatim staklenke zarolajte, preokrenite i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih odložite na čuvanje. Dobar tek!

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version