Kako ukusno ukiseliti tikvice: recept s lišćem ribiza

Ljetni stanovnici i vrtlari i dalje će pržiti prve tikvice, a kada se zasite, počet će pripremati zalihe za zimu.

U ovom slučaju dobro će doći jedan zanimljiv recept za ukiseljene tikvice s listovima ribiza.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, rekla nam je kako kuhati.

Potreban:

  • tikvice – 1-2 kom .;
  • zrna crnog papra – 5 kom .;
  • piment – 5 kom .;
  • klinčići – 3 kom .;
  • kopar – 1 hrpa;
  • češnjak – 2 režnja;
  • lišće ribiza – 2 kom .;
  • lišće trešnje – 2 kom .;
  • octena kiselina (70%) – 1 žličica;
  • sol – 1 žlica. l.;
  • šećer – 2 žlice. l.;
  • voda – 1 l.

Kako kuhati

1. Tikvice narezati na kolutove i staviti u teglu (1 litar), zatim listove ribiza i trešnje.

2. Uliti crni i piment, klinčiće. Kopar i češnjak nasjeckajte i također stavite u staklenku.

Tikvica
Fotografija: © Belnovosti

3. Tikvice opteretiti i preliti kipućom vodom, pa poklopiti.

4. Pripremite marinadu: u 1 litru kipuće vode dodajte sol i šećer i prokuhajte.

5. Ocijedite vodu iz staklenke i napunite tikvice marinadom, zatim dodajte 1 žličicu. octena kiselina.

Staklenke zatvorimo poklopcima, preokrenemo, ostavimo na sobnoj temperaturi dok se ne ohlade te čuvamo na tamnom i hladnom mjestu.

Ranije smo vam rekli koje se gljive ne smiju koristiti za pripremu juhe.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki