Zasigurno bi domaćice češće kuhale jetru kad bi uspjele postići potreban stupanj mekoće i ugodnog okusa.
Ali rezultat nije uvijek takav.
Stoga kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja i pripreme hrane mrežne publikacije BelNovosti, savjetuje da obratite pozornost na najvažnije trikove.
Što su oni?
Blanširanje
Ova tajna je pogodna za bilo koju vrstu jetre, osim piletine. Prvo morate očistiti iznutrice i prethodno ih podijeliti na komade željene veličine.
Zatim u loncu zakuhajte dovoljnu količinu vode. Stavite iznutrice u tekućinu na pola minute.
Ne bojte se sode
Ova komponenta može učiniti bilo koju jetru ukusnijom i mekšom. Ne morate brinuti o pojavi određene nijanse okusa: ona neće postojati.
Samo trebate tretirati jetru sodom prije prženja. Dovoljna je jedna žlica na kilogram. Bit će dovoljno pričekati samo desetak minuta prije nego što izvadite sodu.
Ranije smo govorili o tome koje će vas kulinarske pogreške spriječiti u pripremi pahuljastog omleta.