Krompir se smatra nezaobilaznim sastojkom boršča.
Zapravo, postoji alternativa poznatom predstavniku obitelji noćurka.
Postoji povrće koje juhi daje ukusniji izgled.
Boršč dobiva svjetliji okus i postaje nježan.
A jelo se ispostavlja korisnijim ako krumpir zamijenite drugim povrćem.
Koji točno? Na ovo pitanje odgovorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Idealna alternativa krumpiru u boršču
Kod pripreme boršča stručnjak savjetuje da krumpir zamijenite slatkim krumpirom.
Zahvaljujući ovoj komponenti, juha će dobiti lagani slatkasti okus.
Osim toga, konzistencija boršča bit će savršena.
Još jedna prednost batata u odnosu na krumpir je prisutnost više hranjivih tvari u njemu.
Slatki krumpir također ima ne tako visok glikemijski indeks.
Usput, krumpir u boršču može se zamijeniti ne samo slatkim krumpirom, već i cvjetačom. Još jedna ukusna i zdrava alternativa velebilju je grah.
Ranije su gurmanima govorili o tri trika koji čine boršč rubinastim.