Kako zamrznuti maline: malo ljudi zna za pravila – gotovo svi griješe

Mnoge domaćice ne obraćaju dužnu pozornost na proces zamrzavanja bobičastog voća, uključujući maline. Jednostavno ih stave u posude i stave u zamrzivač.

Kao rezultat toga, kako kaže stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, bobice se lijepe zajedno, pokrivaju se injem i pretvaraju u neprivlačnu smrznutu grudu.

Vrlo je teško odvojiti slijepljene bobice; morate odmrznuti cijelu grudu, upotrijebiti pravu količinu i zatim ponovno zamrznuti – jasno je da to ne utječe na okus i izgled bobica.

Ako ne želite naići na sličan problem, pokušajte pravilno zamrznuti bobice.

Ne perite maline

Strogo se ne preporučuje pranje malina prije zamrzavanja, jer ova bobica gotovo odmah upija vodu i postaje vlažna.

Maline
Fotografija: © Belnovosti

Tijekom procesa zamrzavanja voda se pretvara u kristale leda unutar bobica. Budući da se tekućina širi tijekom procesa zamrzavanja, nježne maline će puknuti.

Rasporedite maline

Tijekom sortiranja odvojite zgužvane bobice od cijelih – ove druge možete čuvati u zamrzivaču, a od zgnječenih je bolje napraviti džem ili ih izblendati blenderom.

Koristite pravi zamrzivač

Umjesto slanja bobičastog voća u zamrzivač u spremnicima, stavite ih na ravnu površinu u jednom sloju, zamrznite, a zatim ih prebacite u spremnike.

Uzmite male posude

Za zamrzavanje malina preporuča se koristiti male posude – tako ćete lakše odmrznuti potrebnu količinu bobica. Pripremljene maline stavite u male posude, pazeći da poklopac ne pritiska bobice i da ima slobodnog prostora na vrhu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki