Od mljevenog mesa možete pripremiti puno više jela od kotleta, rolata i mornarske tjestenine.
Samo se trebate okrenuti stranoj kuhinji i otkrit ćete nešto novo. U moderno doba priprema ovog grčkog jela neće biti problem.
Reći ćemo vam kako napraviti grčki keftedes od mljevenog mesa.
Da biste to učinili, trebat će vam:
- bijeli kruh – 2 kriške;
- mljevena govedina – 0,5 kg;
- mlijeko – 4 žlice. l.;
- jaje – 1 kom .;
- luk – 2 kom .;
- češnjak – 2 režnja;
- peršin;
- origano;
- maslinovo ulje – 1 tbsp. l. i isto toliko crvenog vinskog octa;
- sol i papar po ukusu.
Kako kuhati
1. Kruh prelijte mlijekom, kada se smoči ocijedite ga i pomiješajte s mljevenim mesom.
2. Dodajte jaje i sitno sjeckani luk.
3. Promiješajte, dodajte sol i papar, origano, maslinovo ulje i ocat.
4. Dobro izmiješajte i ostavite u hladnjaku jedan sat.
5. Oblikujte male kuglice od mljevenog mesa, pržite u tavi na velikoj količini biljnog ulja i poslužite.
Ranije smo vam rekli kako napraviti umak od mandarina za ribu.