Zagreba Lajfhaki

Kakvom vodom zalijevati sarmice: hladnom ili toplom

Napraviti sarmice nije tako teško, samo se trebate pridržavati nekoliko pravila.

Osobito je važno valjane krpice pravilno napuniti vodom. Kako se to radi objasnila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekarka četvrte klase.

Kakvom vodom zalijevati sarmice?

Krupnice je potrebno preliti toplom, nikako hladnom vodom. Voda treba gotovo u potpunosti prekriti sarmice.

Umjesto vode možete koristiti juhu od zelja ili juhu za punjenje sarmice.

Nakon dodavanja vode, sarmice stavite na jaku vatru i prokuhajte.

Fotografija: © Belnovosti

Zatim smanjite vatru i pirjajte sa zatvorenim poklopcem 35-40 minuta.

Prethodno je stručnjak rekao kako pravilno podgrijati smrznute palačinke.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version