Zagreba Lajfhaki

Kakvu vodu koristiti za kuhanje piletine i drugih namirnica: toplu ili hladnu. Postoji razlika

Mnoge domaćice smatraju da je svejedno u kakvu vodu stavljaju piletinu i druge vrste mesa, ali to nije istina.

Kako kuhati meso tako da ispadne sočno, ispričala je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

U kakvu vodu stavljati meso: toplu ili hladnu?

Ovisi što kuhate. Ako želite dobiti gustu juhu, stavite meso u hladnu vodu.

Ako je cilj sačuvati sočnost mesa, ono se stavlja u kipuću vodu.

Ovo pravilo vrijedi i za povrće. Ako se kuhaju za salatu, stavljaju se u kipuću vodu, ako se za juhu, stavljaju se u hladnu vodu.

Fotografija: © Belnovosti

Okruglice, mesne okruglice, riža i tjestenina stavljaju se u kipuću vodu. Heljda i krumpir mogu se staviti i u hladnu i u kipuću vodu.

Ranije smo vam rekli kako brzo očistiti šarana.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version