Mnoge domaćice smatraju da je svejedno u kakvu vodu stavljaju piletinu i druge vrste mesa, ali to nije istina.
Kako kuhati meso tako da ispadne sočno, ispričala je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
U kakvu vodu stavljati meso: toplu ili hladnu?
Ovisi što kuhate. Ako želite dobiti gustu juhu, stavite meso u hladnu vodu.
Ako je cilj sačuvati sočnost mesa, ono se stavlja u kipuću vodu.
Ovo pravilo vrijedi i za povrće. Ako se kuhaju za salatu, stavljaju se u kipuću vodu, ako se za juhu, stavljaju se u hladnu vodu.
Okruglice, mesne okruglice, riža i tjestenina stavljaju se u kipuću vodu. Heljda i krumpir mogu se staviti i u hladnu i u kipuću vodu.
Ranije smo vam rekli kako brzo očistiti šarana.
Provjereno od strane urednika