Zagreba Lajfhaki

Kiselo vrhnje, jaje, brašno – i ukusna pita je gotova: možete je koristiti i kao koru kolača

Šupljiva, prozračna i mekana – pita pripremljena po ovom receptu potpuno je samodostatna.

Prema riječima stručnjaka mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arhipove, može se koristiti kao baza za kolače, jer se dobro slaže s pjenama i kremama.

Pečenje se priprema lako i jednostavno od sljedećih sastojaka:

  • 1 jaje,
  • 180 g šećera,
  • 250 ml masne kisele pavlake,
  • 160 g brašna,
  • 3 žličice kakaa u prahu,
  • 1 žličica sode.

Pomiješajte šećer, pavlaku i jaje i lagano umutite dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Fotografija: © Belnovosti

Sada dodajte brašno (obavezno ga prosijte), sodu i kakao i ponovno dobro promiješajte – to je sve, tijesto je spremno.

Pitu možete ispeći u multicookeru, prethodno namazavši zdjelu maslacem, koristeći način “Pečenje”.

Radit će i pećnica – zagrijte temperaturu na 180 stupnjeva i držite pitu u pećnici oko 40 minuta.

Nakon što je kolač gotov, izvadite ga iz kalupa i malo ohladite, a zatim ga zamotajte u prozirnu foliju – ostavite da se potpuno ohladi u ovom obliku. Kao rezultat toga, kolači će ispasti još vlažniji.

Prethodno smo vam rekli kako dobiti jarko žuti žumanjak od kuhanih jaja.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version