Zagreba Lajfhaki

Kod kuće pripremamo čokoladnu pitu od banane: desert je mekan, s bogatim okusom kakaa

Meke i ukusne domaće pite uvijek su bolje od onih iz trgovine.

Imaju bolji okus, sastoje se od prirodnih sastojaka, a nema sumnje u njihov sastav i rok trajanja.

Pritom je lako pronaći recepte koji ne zahtijevaju puno truda, vremena i skupih proizvoda.

Na primjer, možete obratiti pažnju na čokoladnu pitu od banana koju bez problema može pripremiti i početnik u kuhanju.

Fotografija: © Belnovosti

Koji sastojci su potrebni

  • banane – 2 kom .;
  • jaja – 2 kom .;
  • šećer – 200 g;
  • brašno – 200 g;
  • kiselo vrhnje – 120 g;
  • maslac – 200 g;
  • kakao prah – 3 žlice. l.;
  • tamna čokolada – 100 g;
  • prašak za pecivo – 1 žličica.

Kako napraviti ukusnu pitu kod kuće

Prvo je potrebno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

Tijesto ne smijete peći u hladnoj pećnici jer inače neće narasti, a sam proces će trajati predugo.

Posudu za pečenje treba namazati malim komadićem maslaca.

Voće treba isjeći i staviti na dno kalupa.
Izmiksajte 160 g omekšalog maslaca sa šećerom dok ne postane pjenasto i svijetlo.

Zatim je potrebno dodati jaja, kiselo vrhnje i opet sve umutiti.

Nakon toga umiješajte prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Tijesto je potrebno istući, a zatim izliti u kalup.

Pecite kolač ne više od sat vremena.

Čim se malo ohladi, desert prelijte čokoladom otopljenom s maslacem.

Nakon toga, poslasticu je poželjno staviti u hladnjak na pola sata.

Ranije smo govorili o tome zašto pite iznutra ostaju sirove.

Exit mobile version