U većini slučajeva recepti za juhu mogu se sigurno nazvati “otvorenim”, jer uvijek možete unijeti nešto novo i neobično u njihov sastav.
Zahvaljujući tome, jelo otkriva novu stranu.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, predlaže da obratite pozornost na četiri vrijedne opcije.
O čemu se radi
Bosiljak
Teško je pronaći dostojniji dodatak juhi od bosiljka. Čak će se i najosnovniji recept transformirati pred vašim očima. Važno je zapamtiti da se bosiljak podvrgava minimalnoj toplinskoj obradi.
Šećer
Treba ga uvesti u vrlo ograničenim količinama kako ne bi pokvarili juhu. Jedan prstohvat će biti dovoljan da značajno poboljša okus.
Đumbir
Najbolje je uvesti đumbir u obliku praha: u ovom slučaju možete kontrolirati stupanj pikantnosti. Đumbir će pomoći da juha postane mnogo svjetlija i zanimljivija.
Sok od limuna
Čak i samo prskanje malo limunovog soka po zdjeli juhe prilikom posluživanja dat će jelu zanimljiv okus.
Juha će također biti puno zdravija.
Ranije smo razgovarali o tome koje tajne možete koristiti za poboljšanje pirjanog kupusa.