Koje dijelove piletine je najbolje ne jesti: dobar razlog za zabranu

Danas se piletina bez problema može nazvati jednim od najpopularnijih mesnih proizvoda.

Kako objašnjava kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, to je djelomično zbog činjenice da se ova vrsta mesa može kuhati, pržiti, pirjati i peći.

U skladu s tim, izbor jela koja se mogu pripremiti od piletine je upečatljiv u svojoj veličanstvenosti: to su juhe, glavna jela, predjela, salate, sendviči i još mnogo toga.

Naše preferencije su različite: netko voli krilca u piletini, netko je lud za prsima, a netko radije jede isključivo batake.

Uz sve to ne treba zaboraviti da nisu svi dijelovi ptice korisni. Nekima od njih čak se preporuča ograničiti konzumaciju ili potpuno isključiti iz prehrane.

Piletina
Fotografija: © Belnovosti

Najštetniji dio piletine

Pileća koža zaslužuje ovu “titulu” jer sadrži opasne spojeve klora – ovu tvar koriste za tretiranje peradi i neki proizvođači i neke trgovine kako bi peradi dali atraktivan izgled.

Osim toga, treba biti oprezan pri rukovanju pilećim unutarnjim organima, uključujući iznutrice.

Pluća peradi mogu sadržavati listerije (bakterije) koje su otporne na toplinsku obradu. U repu se također nalazi prilično velik broj bakterija.

Štoviše, ne biste se trebali naslanjati na krilca, jer njihova priprema, u pravilu, koristi veliku količinu masti i začina, što ubrzava starenje tijela.

Najzdraviji dio piletine

Ako se sada pitate što sve možete jesti u piletini, evo odgovora – najkorisniji dio piletine su prsa bez kože.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki