Zagreba Lajfhaki

Koje komponente zapravo ne treba dodavati kotletima: mnogi griješe – provjerite sami

Prilikom pripreme kotleta, bolje je uzeti u obzir sve moguće nijanse kako ne biste pokvarili jelo.

Posebnu pozornost treba obratiti na popis komponenti.

Važno je razumjeti da čak i neke klasične aditive ne treba unositi, podsjeća kuharica Julija Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti. U suprotnom, jelo će biti daleko od savršenog.

Koje komponente nikako ne treba dodavati kotletima?

jaja

Nemojte se bojati da će se kotleti raspasti: u većini slučajeva to se nikada ne dogodi. Mljeveno meso trebate samo dobro umijesiti i držati u hladnjaku prije pravljenja kotleta.

U ovom slučaju, jelo će zadržati svoj oblik čak i bez jaja. Ali korištenjem ovog proizvoda jelo će postati tvrdo.

Fotografija: © Belnovosti

Kruh

Ovu je komponentu, naravno, bolje uvesti, ali mora se ispravno dodati. Ako ste ga navikli prethodno namakati u mlijeku, onda od toga odustanite.

Mlijeko zamijenite vodom. Rezultat će biti puno bolji.

Krušne mrvice

Ponekad se ovaj sastojak koristi za zamjenu kruha, ali se ne nosi dobro sa zadatkom. U ovom slučaju, umjesto krekera i kruha, bolje je koristiti griz ili zobene pahuljice.

Ranije smo govorili o tome koje pogreške mogu pokvariti okus juhe.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version