Zagreba Lajfhaki

Koje meso odabrati da ćevap bude savršen: vrat, leđa ili pečenica

Ukusan kebab nije samo rezultat uspješne marinade i spretnog kuhara, već i pravilnog odabira mesa.

U tom smislu, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, odlučila mi je reći kakvu je vrstu mesa bolje kupiti ako od njega planirate kuhati ukusan i sočan kebab.

Što se svinjskog mesa tiče, najbolja opcija su vrat i prsa.

Ovi dijelovi sadrže dovoljno masnoće – tijekom prženja ona će se “otopiti”, što će rezultirati nevjerojatno sočnim kebabom.

Vratina se može pohvaliti mekom teksturom i delikatnim okusom, dok se prsa smatraju bogatijima zbog masnih naslaga.

Fotografija: © Belnovosti

Tenderloin nije ništa manje popularan, međutim, zbog činjenice da praktički ne sadrži masnoću, kebab ispada suši.

Lončić možete kombinirati s masnijim komadima ili dodati ulje u marinadu – u oba slučaja tako ćete povećati sočnost.

Naposljetku, ako imate posla s mesom s poleđine, pripremite se da će ono biti tvrđe i zahtijevati duže mariniranje.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version