Zagreba Lajfhaki

Koje mlijeko koristiti za pravljenje palačinki: trikovi iskusnih kuhara

Kod izrade palačinki većina ljudi ne obraća dovoljno pozornosti na sastojke koji se koriste.

Svi bi trebali shvatiti da je osnova palačinki mlijeko. Stoga vrijedi pogledati nekoliko trikova za korištenje mlijeka i mogućnosti zamjene.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako postupiti ispravno u ovom slučaju.

Punomasno mlijeko

Sadrži oko 3,5% masti, što palačinkama daje mekoću i nježnost. Masnoća u mlijeku pomaže u ravnomjernijoj raspodjeli topline, čineći palačinke zlatnim i ukusnim.

Niska masnoća

Obrano mlijeko (manje od 1% masti) dobra je opcija za one koji paze na unos kalorija. Takve će palačinke biti manje kalorične, ali će istovremeno zadržati lakoću i prozračnost.

Fotografija: © Belnovosti

niske masnoće

Mlijeko s niskim udjelom masnoće (1-2%) je kompromis između punomasnog i obranog. Zadržava dovoljno masnoće da poboljša teksturu palačinki, ali ima manje kalorija.

Kokos

Kokosovo mlijeko daje palačinkama jedinstven, egzotičan miris i okus. Pogodan je za one koji slijede vegansku prehranu ili su netolerantni na laktozu.

Prilikom upotrebe važno je uzeti u obzir sadržaj masti. Da bi palačinke bile prozračnije, možete ih pomiješati s malo vode.

Badem

Bademovo mlijeko odličan je izbor za osobe s intolerancijom na laktozu ili alergijama na mliječne proteine. Palačinkama daje lagani okus orašastih plodova u kojem mnogi uživaju. Također, zahvaljujući njemu možete dobiti neobičan okus koji će vam se sigurno svidjeti.

Bademovo mlijeko je rjeđe konzistencije pa možete dodati malo brašna ili škroba da dobijete željenu gustoću tijesta.

Soja

Soja je bogata proteinima i pogodna je za one koji traže alternativu kravljem mlijeku. Palačinkama daje gustoću i bogatstvo, što ih čini izvrsnim izborom za obilan doručak.

Međutim, morate shvatiti da je njegova struktura drugačija, pa ima smisla biti racionalan.

Ranije smo vam rekli zašto kotlete treba napraviti pravokutne.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version