Zagreba Lajfhaki

Koje pogreške kvare boršč: mnogi ih čine – što vrijedi zapamtiti

Mnoge domaćice pripremaju boršč, ali ne može se uvijek pohvaliti “istim okusom” koji smo očekivali.

Ponekad smo za to sami krivi.

Kako bi boršč uvijek ispao iznad svake pohvale, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, savjetuje da obratite pozornost na tri glavne pogreške.

Što su oni?

Ne želite ciklu kuhati odvojeno.

Ako odlučite da se cikla kuha zajedno s drugim povrćem, boršč nikada neće biti crven: boja juhe će u najboljem slučaju biti duboko narančasta.

Također, takva odluka može lišiti juhu posebnog okusa.

Fotografija: © Belnovosti

Krumpir

Malo ljudi zna da mnogi kuhari krumpir smatraju nepotrebnim sastojkom popularnog jela. Samo radi raznolikosti, pokušajte kuhati boršč bez ovog proizvoda: rezultat će vas oduševiti.

Bez kiseline

Boršč bi uvijek trebao imati ugodnu kiselost, tako da ne biste trebali zanemariti proizvode koji ga mogu dati. To najčešće uključuje pastu od rajčice i sok od limuna.

Ranije smo razgovarali o tome kako kuhati najbolje kotlete.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version