Svaka domaćica zna da je boršč vrlo lako pokvariti.
Samo nekoliko grešaka bit će dovoljno da juha više ne bude kvalitetna i bogata.
Stoga kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, vjeruje da je vrijedno upoznati se s glavnim popisom pogrešaka unaprijed.
Što su oni?
Zajedničko kuhanje povrća
Nema potrebe kuhati repu zajedno s drugim povrćem: to će jednostavno pokvariti boršč, lišavajući ga kiselosti i crvene boje. Stoga za ciklu uvijek pripremajte zasebno jelo.
Višak krumpira
Mnogi profesionalni kuhari počeli su potpuno napuštati korištenje krumpira. Vjeruje se da će to pomoći da boršč postane ukusniji i kvalitetniji.
Osim toga, prednosti krumpira u juhi su precijenjene.
Višak začina
Boršč već ima veliki broj komponenti, čineći juhu aromatičnom, bogatom i višestrukom. Višak začina samo će dodati disonanciju cjelokupnoj atmosferi jela.
Ranije smo razgovarali o tome kako ukusno ispeći tikvice sa sirom.