Koje pogreške mogu pokvariti okus čak i skupe kave: mnogi ih ljudi rade

Mnogi ljudi vjeruju da će kupnja skupe kave automatski učiniti piće vrhunskim i ukusnim.

Ali ovo je pogrešno mišljenje.

Ponekad se, zbog niza nedostataka, čak i kvalitetna kava pokaže daleko od idealne, primjećuje chef Yulia Arkhipova, stručnjak za pitanja kuhanja i kulinarstva u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Koji su glavni nedostaci?

Kupnja kave u velikim količinama

Mnogi ljudi podlegnu iskušenju, jer se takva kupnja uvijek čini isplativom. Međutim, čak i ako je pohranite u hermetički zatvorenoj posudi, kava će i dalje lišiti veći dio svoje arome i dubine okusa.

Stoga je vrijedno kupovati kavu u malim obrocima.

kava
Fotografija: © Belnovosti

Rad sa žitaricama u rezervi

Ako više volite žitarice, onda imate priliku pripremiti najukusniji i najkvalitetniji napitak. Međutim, trebali biste započeti postupak tek prije kuhanja kave.

U suprotnom, piće neće biti ukusno.

Kipuća voda

Važno je zapamtiti da je kipuća voda, u bilo kojem načinu pripreme, glavni neprijatelj kave. Kipuća voda jednostavno će “ubiti” okuse i učiniti aromu manje intenzivnom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki