Mnogi ljudi vjeruju da će kupnja skupe kave automatski učiniti piće vrhunskim i ukusnim.
Ali ovo je pogrešno mišljenje.
Ponekad se, zbog niza nedostataka, čak i kvalitetna kava pokaže daleko od idealne, primjećuje chef Yulia Arkhipova, stručnjak za pitanja kuhanja i kulinarstva u internetskoj publikaciji BelNovosti.
Koji su glavni nedostaci?
Kupnja kave u velikim količinama
Mnogi ljudi podlegnu iskušenju, jer se takva kupnja uvijek čini isplativom. Međutim, čak i ako je pohranite u hermetički zatvorenoj posudi, kava će i dalje lišiti veći dio svoje arome i dubine okusa.
Stoga je vrijedno kupovati kavu u malim obrocima.
Rad sa žitaricama u rezervi
Ako više volite žitarice, onda imate priliku pripremiti najukusniji i najkvalitetniji napitak. Međutim, trebali biste započeti postupak tek prije kuhanja kave.
U suprotnom, piće neće biti ukusno.
Kipuća voda
Važno je zapamtiti da je kipuća voda, u bilo kojem načinu pripreme, glavni neprijatelj kave. Kipuća voda jednostavno će “ubiti” okuse i učiniti aromu manje intenzivnom.