Zagreba Lajfhaki

Koje predjelo pripremiti za roštilj: preukusno da ga ne probate?

Ljeto je tek počelo, što znači da je sezona roštiljanja u punom jeku. Uz što po vama najbolje idu ćevapi?

Vjerojatno ste točno odgovorili – povrćem. Stručnjakinja iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je s nama recept za upravo takvo predjelo od povrća.

Kao i obično, počinjemo s popisom sastojaka.

Za pripremu predjela trebat će vam 3-5 rajčica srednje veličine, kao i:

  • 2-3 paprike babure;
  • 3-4 češnja češnjaka;
  • 100 ml biljnog ulja (po mogućnosti maslinovog);
  • 2 žlice jabučnog octa;
  • 2 žličice šećera;
  • sol i začini – po ukusu.

Oprane paprike ogulite i krupno nasjeckajte pa dobivene komade prebacite u zdjelu blendera.

Fotografija: © Belnovosti

Dodajte mu oguljeni češnjak i usitnite dok ne postane glatko.

Sada smjesu povrća stavite u za to prikladnu posudu, au zdjelu blendera (ne morate je ni prati) promiješajte maslinovo ulje sa soli, šećerom, octom i začinima – crnim paprom, bosiljkom, paprika.

Pomiješajte sve sastojke, pa umakom prelijte narezane rajčice.

Stavite snack u hladnjak na sat vremena. Nakon tog vremena preostaje samo da jelo pospete nasjeckanim začinskim biljem i možete poslužiti.

Ranije smo vam rekli kako oguliti peteljke s jagoda.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version