Koje sastojke nijedan kuhar koji drži do sebe ne bi dodao kotletima: neiskusne domaćice to rade stalno

Gotovo da nema domaćice koja se ne bi snašla u pripremi kotleta.

Još jedna stvar je kako ispadaju: ako želite da jelo koje ste napravili ima okus restoranskog jela, poslušajte savjet stručnjaka iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove.

U nastavku ćete pronaći kulinarske trikove koji će kotlete učiniti sočnima, ukusnima i, naravno, ukusnima.

jaja

Jaja se često dodaju u mljevene kotlete kako bi se povećao volumen mesne mase, ali krajnje je vrijeme da se odustane od uobičajenih radnji, jer jaje u kotletima, posebno bijelo, čini jelo “gumenim” okusom.

Luk

Problem s lukom je taj što ovaj sastojak može nadjačati prirodni okus mesa. Umjesto da ga miješate s ostalim sastojcima u mljevenom mesu, luk poslužite kao umak uz kotlete.

Kotleti
Fotografija: © Belnovosti

Kruh

Zbog kruha namočenog u vodi ili mlijeku kotleti na stolu mogu biti žilavi i tamni. Ali nedostatak ovog proizvoda na popisu sastojaka čini kotlete sočnijim i ukusnijim.

Majoneza

Želite li da mljeveno meso ostane sočno? Pribjegavajte radnjama kao što su gnječenje i tučenje, ali ne i dodavanje majoneze.

Prethodno smo podijelili recept za ukusnu jetrenu paštetu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki