Gljive se smatraju zdravom, aromatičnom i ukusnom namirnicom, zbog čega se povremeno pojavljuju u gotovo svakoj prehrani.
Ipak, neki njima nisu zadovoljni.
Često je to zbog činjenice da domaćica nije uspjela pripremiti proizvod na pristojnoj razini. To je povezano s uobičajenim nedostacima.
Što su oni?
Gljive prepečete
U većini slučajeva proizvod ne zahtijeva dugotrajno kuhanje, prženje ili pirjanje, posebno kada su u pitanju kupovne gljive.
Ako ih pretjerate, okus se osjetno pogoršava.
Nepravilno pranje
Šampinjone je, primjerice, bolje uopće ne prati, već ih oguliti nožem. Gljive sakupljene u šumi treba ostaviti u vodi kako bi se čestice prljavštine skinule.
Ono što nikako ne smijete raditi s gljivama je prskati ih mlazom vode iz slavine.
Minijaturna tava za prženje
Ako se odlučite pržiti gljive, tada tava treba imati dovoljno veliko dno. U tom će slučaju proizvod biti ravnomjerno pržen.
Ali minijaturne tave nisu prikladne za tu svrhu.
Prethodno smo govorili o tome kako možete poboljšati kvalitetu pečene govedine pomoću ružmarina i maslaca.