Zagreba Lajfhaki

Koje su 3 pogreške koje će pogoršati čak i visokokvalitetne gljive: mnogi ih ljudi čine

Gljive se smatraju zdravom, aromatičnom i ukusnom namirnicom, zbog čega se povremeno pojavljuju u gotovo svakoj prehrani.

Ipak, neki njima nisu zadovoljni.

Često je to zbog činjenice da domaćica nije uspjela pripremiti proizvod na pristojnoj razini. To je povezano s uobičajenim nedostacima.

Što su oni?

Gljive prepečete

U većini slučajeva proizvod ne zahtijeva dugotrajno kuhanje, prženje ili pirjanje, posebno kada su u pitanju kupovne gljive.

Fotografija: © Belnovosti

Ako ih pretjerate, okus se osjetno pogoršava.

Nepravilno pranje

Šampinjone je, primjerice, bolje uopće ne prati, već ih oguliti nožem. Gljive sakupljene u šumi treba ostaviti u vodi kako bi se čestice prljavštine skinule.

Ono što nikako ne smijete raditi s gljivama je prskati ih mlazom vode iz slavine.

Minijaturna tava za prženje

Ako se odlučite pržiti gljive, tada tava treba imati dovoljno veliko dno. U tom će slučaju proizvod biti ravnomjerno pržen.

Ali minijaturne tave nisu prikladne za tu svrhu.

Prethodno smo govorili o tome kako možete poboljšati kvalitetu pečene govedine pomoću ružmarina i maslaca.

Exit mobile version