Čini se da bi bilo teško smisliti jednostavnije jelo od kaše: nema posebnih nijansi u pogledu pripreme.
Ali ovo je greška.
Kako se pokazalo, mnogi ljudi čine netočnosti u procesu kuhanja ovog jela, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje i kulinarska pitanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.
Koji su nedostaci?
Nedostatak kvalitetne obrade
Ako želite da kaša bude zdrava i ukusna, u svakom slučaju je trebate srediti prije nego počnete kuhati. Nakon toga je iznimno važno isprati proizvod pod vodom, i to više puta: voda bi trebala postati čista i bistra.
Nema kalcinacije
Gotovo svi preskaču ovu fazu, iako je ovo univerzalan način da svaku kašu učinite ukusnijom. Samo trebate držati žitarice tri minute u tavi s malom količinom biljnog ulja.
Usput, ovo će smanjiti vrijeme kuhanja.
Ista temperatura
Ako želite da kaša bude ukusna i kvalitetna, onda nakon vrenja trebate smanjiti vatru: ne smijete kuhati kašu na najjačem plamenu.
Ranije smo razgovarali o tome kako kuhati kotlete od riže s krumpirom.