Zagreba Lajfhaki

Koje su 4 pogreške koje mogu pokvariti svaku juhu: mišljenja kuhara

Mnogi ljudi podcjenjuju juhe, nezasluženo smatrajući ovo jelo jednostavnim.

No, profesionalci znaju koliko je teško pripremiti zaista spektakularnu i kvalitetnu juhu koja će svakoga zadiviti svojim mirisom i nijansama okusa.

Stoga biste trebali odmah znati koje će pogreške jednostavno uništiti jelo, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kulinarstva i kuhanja za mrežnu publikaciju BelNovosti.

Koje nedostatke treba izbjegavati?

Gustoća

Mnogi misle da u juhi “žlica mora stajati”, inače je to nekvalitetno jelo. Ali to nije istina. Naprotiv, gurmanska jela trebaju imati nježnu teksturu.

Stoga se ne biste trebali zanositi komponentama koje povećavaju volumen.

Fotografija: © Belnovosti

Nema dovoljno soli

Nemojte pretpostavljati da će nedostatak soli proći nezapaženo: bilje i začini neće popraviti situaciju. Stoga je važno osigurati da juha bude dobro posoljena.

Neprovjereni recepti

Ponekad je jelo osuđeno na neuspjeh od samog početka jer koristite neprovjerene recepte. Ponekad su jednostavno netočno sastavljeni ili nisu u potpunosti napisani.

Stoga pokušajte odabrati jela koja su vam poznata.

Ignoriranje začina

Pobornici prirodnog okusa i mirisa ne žure se s dodavanjem začina, ali tada se juha može činiti bljutavom i nezanimljivom. Stoga možete sigurno unijeti do jednu žlicu začinske mješavine.

Prethodno smo govorili o tome kako pripremiti ukusnu salatu od mladog kupusa.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version