Zagreba Lajfhaki

Koje su najčešće pogreške pri kuhanju govedine: provjerite sami

Ako se odlučite kuhati govedinu, vjerojatno očekujete da će meso ostati sočno, mekano i ukusno.

Ipak, ponekad zbog vlastitih pogrešaka pokvarimo skup i kvalitetan prehrambeni proizvod.

Glavne pogreške koje domaćice rade nabrojala je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.

Što su oni?

Pokušavam uštedjeti vrijeme na odmrzavanju

Da, potrošit ćete znatno manje vremena na odmrzavanje proizvoda, ali meso više neće biti visoke kvalitete. Svaki ubrzani proces prvenstveno negativno utječe na teksturu govedine.

Umjesto sočnog mesa, dobivate prave gumene potplate.

Fotografija: © Belnovosti

Rezanje mesa

Ne znaju sve domaćice da će prethodno rezanje govedine (osobito na male komade) ubrzati proces kuhanja, ali će značajno pokvariti jelo.

Zato je meso bolje kuhati u komadu, a zatim ga rezati.

Suptilnosti kuhanja

Nemojte dodavati previše ili premalo vode: to neće koristiti govedini. Ulijte dvije i pol litre tekućine po kilogramu proizvoda.

Nakon što počne proces vrenja, smanjite vatru i dovedite do spremnosti.

Ranije smo govorili o tome kako se svako tijesto može učiniti rahlim.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version