Zagreba Lajfhaki

Koje ulje koristiti za prženje krumpira: ne znaju sve domaćice točan odgovor

Mnogi ljudi znaju da konačni rezultat pripreme jela ovisi o kombinaciji mnogih čimbenika.

Na primjer, ako govorimo o prženim krumpirićima, morat ćete voditi računa o puno detalja, iako se jelo čini nevjerojatno jednostavno i poznato.

Međutim, vrijedi zapamtiti da čak i ulje može utjecati na konačni okus, kvalitetu i aromu jela, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje i kuhanje u izdanju mreže BelNovosti.

Koje ulje odabrati za prženje krumpira?

Mnogi su sigurni da će mu kremasta verzija dati poseban okus i zlatnu koricu, ali ne može izdržati visoke temperature prženja. Kao rezultat toga, jelo se jednostavno može uništiti.

Povrće nema neki poseban okus i aromu, ali svoj posao obavlja savršeno.

Fotografija: © Belnovosti

Ako želite da krumpir bude ne samo kvalitetan, već i ukusan, preporuča se jednostavno miješati obje opcije.

Ako ga kuhate s mješavinom maslaca i biljnih ulja, krumpir će ispasti jednostavno savršen.

Usput, maslac se može zamijeniti svinjskom mašću.

Ranije smo razgovarali o tome kako ukusno ispeći tikvice s drugim povrćem.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version