Zagreba Lajfhaki

Koje vas greške sprječavaju u pripremi pahuljastog omleta: na što domaćice zaboravljaju

Mnogi ljudi već godinama pokušavaju otkriti tajne istinski pahuljastog i prozračnog omleta, ali ne uspijevaju.

Činjenica je da ovo jelo nije tako jednostavno kao što se čini.

Ponekad se omlet ne digne zbog vrlo čestih grešaka, primjećuje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja i pripremu hrane za izdanje mreže BelNovosti.

Koji su glavni nedostaci

“Čisto” mlijeko u velikim količinama

Mnogi su ljudi navikli dodavati prilično veliku količinu mlijeka u omlet, što je pogreška. U ovom slučaju omlet se sigurno neće dići.

Stoga dio mlijeka treba zamijeniti vodom, što će jelo učiniti prozračnijim.

Fotografija: © Belnovosti

Kontroverzno pitanje u vezi s brašnom

Važno je napomenuti da čak ni kuhari nemaju konsenzus o ovoj komponenti. Neki ljudi uvode brašno i ne vide ništa loše u tome.

Drugi vjeruju da se iz tog razloga omlet ne diže. Stoga pokušajte uvesti ne više od pola žlice komponente po jajetu.

Mućenje omleta

Mnogi rade ovu grešku: umjesto da sastojke jednostavno povežu u homogenu masu, počnu je miješati.

Ako se riješite ovog nedostatka, omlet će se sigurno dići.

Prethodno smo pričali o tome kako napraviti umak za rolnice.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version