Mnogi ljudi već godinama pokušavaju otkriti tajne istinski pahuljastog i prozračnog omleta, ali ne uspijevaju.
Činjenica je da ovo jelo nije tako jednostavno kao što se čini.
Ponekad se omlet ne digne zbog vrlo čestih grešaka, primjećuje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja i pripremu hrane za izdanje mreže BelNovosti.
Koji su glavni nedostaci
“Čisto” mlijeko u velikim količinama
Mnogi su ljudi navikli dodavati prilično veliku količinu mlijeka u omlet, što je pogreška. U ovom slučaju omlet se sigurno neće dići.
Stoga dio mlijeka treba zamijeniti vodom, što će jelo učiniti prozračnijim.
Kontroverzno pitanje u vezi s brašnom
Važno je napomenuti da čak ni kuhari nemaju konsenzus o ovoj komponenti. Neki ljudi uvode brašno i ne vide ništa loše u tome.
Drugi vjeruju da se iz tog razloga omlet ne diže. Stoga pokušajte uvesti ne više od pola žlice komponente po jajetu.
Mućenje omleta
Mnogi rade ovu grešku: umjesto da sastojke jednostavno povežu u homogenu masu, počnu je miješati.
Ako se riješite ovog nedostatka, omlet će se sigurno dići.
Prethodno smo pričali o tome kako napraviti umak za rolnice.