Ne vladaju sve domaćice suptilnom umjetnošću odabira pravih začina za svako jelo.
Međutim, ovo područje znanja svakako vrijedi savladati.
Stručnjak na području kuhanja i pripreme hrane za izdanje mreže BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, vjeruje da to može biti značajno povećanje razine vaše vještine.
Neki još uvijek vjeruju da je kod prženja krumpira dovoljno dodati sol i začinsko bilje. Ali to nije posve točno. Začini će vam pomoći da pripremite jelo na novu razinu.
Što ide uz pržene krumpiriće?
Ako želite da jelo ispadne zlatno, dodajte kurkumu. Ovaj začin učinit će jelo lijepim i zdravim. Umjesto kurkume možete koristiti mješavinu curryja: začin ima najzanimljivije kvalitete okusa.
Ružmarin će dobro istaknuti okus krumpira. Možete jednostavno dodati grančicu na samom kraju da dodate okus.
Gurmani savjetuju dodavanje malo sušenog bosiljka: okus i kvaliteta krumpira će se stvarno povećati.
Za poznavatelje zanimljivih kombinacija okusa preporučuje se dodavanje paprike, čili papričice i đumbira u prahu: krumpir će biti pikantan i svijetao.