Koji će sastojci 100% pokvariti okus okroshke: nemojte dodavati ove proizvode kako se ne biste razočarali

Svaka domaćica ima svoj recept za okroshku, koji je vjerojatno dobila od svoje majke ili bake.

Unatoč činjenici da ne postoje univerzalne upute za pripremu ovog jela, ipak postoji nešto zajedničko među svim receptima, a to je niz sastojaka koji će biti suvišni u okroshki.

Popis proizvoda koji ne bi trebali biti uključeni u okroshku, jer mogu pokvariti jelo, podijelila je stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova.

Krumpir

Za mnoge ljude krumpir je bitna komponenta okroshke, ali ako pogledate izvorni recept, u ​​njemu nije bilo kuhanih gomolja. Točnije, ne tako – ranije je bilo uobičajeno da se krumpir posluži odvojeno.

Komponenta mesa

Nitko ne tvrdi da je priprema okroshke s kobasicama mnogo brža od korištenja kuhanog ili prženog mesa u procesu. Ali u potonjem slučaju, jelo će definitivno ispasti ukusnije. Važna nijansa: meso se ne smije rezati, već rastaviti na vlakna.

Posuđe
Fotografija: © Belnovosti

Kvas

U tradicionalnoj okroshki trebalo bi koristiti kiseli kvas. Ako ne želite sami napraviti kvas, provjerite je li naljepnica naznačena da je piće okroshka, negazirano, prirodno fermentirano. Obični kvas najvjerojatnije će uništiti jelo.

Punjenje goriva

Umjesto majoneze ili kiselog vrhnja, koji će negativno utjecati na okus okroške, trebali biste upotrijebiti preljev od pasiranih žumanjaka u koje ste dodali senf i hren.

Prethodno smo vam rekli koje vas greške sprječavaju u pripremi pahuljastog omleta.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki