Koji trikovi će vam pomoći da sigurno pripremite najukusniju salatu Olivier za novogodišnje praznike: kuhari su otkrili svoje tajne

Mnogi za novogodišnji stol poslužuju besprijekornu salatu Olivier, koja odmah nestaje.

Ako želite da vaša salata bude jednako uspješna, morate naučiti neke tajne njezine pripreme.

Koji trikovi jamče kvalitetu jela?

Odbijanje kuhanja

Mnogi su navikli kuhati sastojke za popularnu salatu, ali pećnica će biti puno bolja opcija.

Povrće će ispasti nevjerojatno ukusno, aromatično i bogato.

Olivie
Fotografija: © Belnovosti

Također je važno zapamtiti da će ovaj način toplinske obrade sačuvati sve vitamine.

Temperatura hrane

Još jedno važno pravilo je da salatu počnete rezati u trenutku kada se sve komponente ohlade ili zagriju na sobnu temperaturu.

Grašak odrediti veličinu

Dobiva se najukusniji Olivier, čije komponente ne prelaze veličinu graška. Stoga pravilno usitnite hranu.

Luk

Neki ljudi potpuno odbijaju koristiti povrće zbog njegove oštrine. Ali ovo je preuranjena odluka. Ako nemate pri ruci luk za salatu, možete ukiseliti bilo koje povrće.

Samo majoneza

Želja da se Olivier učini zdravim lako je razumljiva, ali to će doći nauštrb okusa. Samo majoneza omogućuje postizanje željene nijanse okusa.

Prethodno smo pričali o tome kako napraviti ukusno bezalkoholno kuhano vino.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki