Koliko se meso, riba, piletina i okruglice mogu čuvati u zamrzivaču: nemojte pretjerivati ​​- zalihe se mogu pokvariti

Naravno, hrana se u zamrzivaču može čuvati puno duže nego u hladnjaku.

Unatoč činjenici da je hrana u zamrzivaču pouzdano zaštićena od kvarenja, prema riječima kuharice Julije Arkhipove, stručnjakinje internetske publikacije BelNovosti, možda neće ostati tamo zauvijek.

Ako govorimo o mesu, rok trajanja na temperaturi od –18 stupnjeva je oko godinu dana.

Najdulje će trajati crveno meso i riba. Piletina ili puretina s kožom brže se kvare – za otprilike 6 mjeseci.

Poluproizvodi, kao što su knedle ili knedle, imaju još kraći rok trajanja, a to nije više od 4 mjeseca.

Meso
Fotografija: © Belnovosti

Gotova jela, uključujući smrznute kotlete, paprike, rolnice, pizzu i drugo, ne preporuča se čuvati u zamrzivaču dulje od 3 mjeseca.

Voće i povrće mogu se čuvati u zamrzivaču jednako dugo kao i meso – oko godinu dana, a gljive – ne duže od šest mjeseci.

Kako biste mogli kontrolirati rok valjanosti, označite ga markerom na pakiranju, a podatke o rokovima valjanosti kupljenih poluproizvoda možete pronaći već na etiketi proizvoda.

Prethodno smo naveli 3 trika koji će vam pomoći da skuhate savršene kotlete od krumpira.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki