Naravno, hrana se u zamrzivaču može čuvati puno duže nego u hladnjaku.
Unatoč činjenici da je hrana u zamrzivaču pouzdano zaštićena od kvarenja, prema riječima kuharice Julije Arkhipove, stručnjakinje internetske publikacije BelNovosti, možda neće ostati tamo zauvijek.
Ako govorimo o mesu, rok trajanja na temperaturi od –18 stupnjeva je oko godinu dana.
Najdulje će trajati crveno meso i riba. Piletina ili puretina s kožom brže se kvare – za otprilike 6 mjeseci.
Poluproizvodi, kao što su knedle ili knedle, imaju još kraći rok trajanja, a to nije više od 4 mjeseca.
Gotova jela, uključujući smrznute kotlete, paprike, rolnice, pizzu i drugo, ne preporuča se čuvati u zamrzivaču dulje od 3 mjeseca.
Voće i povrće mogu se čuvati u zamrzivaču jednako dugo kao i meso – oko godinu dana, a gljive – ne duže od šest mjeseci.
Kako biste mogli kontrolirati rok valjanosti, označite ga markerom na pakiranju, a podatke o rokovima valjanosti kupljenih poluproizvoda možete pronaći već na etiketi proizvoda.
Prethodno smo naveli 3 trika koji će vam pomoći da skuhate savršene kotlete od krumpira.