Zagreba Lajfhaki

Kombinirajte dva popularna doručka: kako kuhati ukusan omlet sa svježim sirom

Omlet i kolači od sira među najpopularnijim su doručkom.

Što učiniti ako želite kuhati oba jela, ali nemate vremena?

Ili u toj situaciji, ako ste htjeli pojesti nešto neobično?

Pokušajte spojiti dvije popularne jutarnje namirnice!

Omlet sa svježim sirom koji se priprema vrlo brzo sigurno će vas zasititi, energizirati i naravno oduševiti svojim blistavim okusom.

Fotografija: © Belnovosti

Recept za nestandardni, ali vrlo ukusan i zadovoljavajući doručak podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za internetsko izdanje Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrte klase.

Recept za omlet sa svježim sirom

Uzmite dublju posudu, razbijte u nju dva jaja, malo posolite i popaprite, a zatim umutite vilicom ili pjenjačom.

U dobivenu masu od jaja dodajte 30 grama pasiranog svježeg sira.

Za još jedan dodatak koristite zelje. Na primjer, kopar ili peršin.

Temeljito promiješajte sadržaj posude. Pripremljenu smjesu izlijte u zagrijanu tavu.

Dobivenu “palačinku” pospite s 30 grama naribanog sira, pokrijte posudu poklopcem i smanjite vatru.

Nakon nekoliko minuta jelo će biti spremno. Presavijte ga na pola. Rezultat će biti nešto između omleta, kajgane i torte od sira. Jako je zasitno i ukusno!

Ranije je gurmanima rečeno kako kuhati jaja ako su već umorni od kuhanih i prženih jaja.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version