Zagreba Lajfhaki

Konfitura od jagoda: što je to i kako ga pripremiti

Confiture zvuči neobično i ukusno. Zapravo, ovaj se desert okusom razlikuje od običnog pekmeza jer se osim bobičastog voća i šećera koristi još jedan sastojak.

U vrijeme kada domaćice počinju s pripremama jagoda za zimnicu, vrijeme je da isprobate ovaj recept.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti konfituru od jagoda.

Potreban:

  • jagode – 1,5 kg;
  • šećer – 1,5 kg;
  • voda – 100 ml;
  • agar-agar – 40 gr.

Kako kuhati

1. Bobičasto voće oprati i odstraniti peteljke, nakon čega veće bobice narežemo na komade.

2. Uzmite lonac s debljim dnom, dodajte bobičasto voće, ulijte vodu i stavite kuhati na srednju vatru. Kad prokuha kuhajte još 10 minuta miješajući bobičasto voće.

Fotografija: © Belnovosti

3. Zatim pomiješajte agar-agar i 3 žlice šećera. Dodajte bobičastom voću i kuhajte još 3 minute uz miješanje pekmeza.

4. Nakon toga uspite preostali šećer, zakuhajte i kuhajte još 3 minute.

Vruće ulijte u sterilne staklenke i zatvorite ih poklopcima. Dobar tek!

Prethodno smo vam rekli kako ukusno ispeći mast.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version