Zagreba Lajfhaki

Koriste kipuću vodu: koje neoprostive greške rade domaćice kada pripremaju pilav?

Odlučite li se za pripremu riže koristiti kipuću vodu, nemojte se buniti da umjesto jela u kojem je zrno riže odvojeno od zrna riže, na kraju dobijete nerazumljivu kašu.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, rekla nam je što ne treba činiti kako ne bismo poništili sve napore uložene u kuhanje pilava.

Koristite prljavu rižu

Prije početka kuhanja rižine žitarice treba oprati, i to u nekoliko voda, kako bi se oslobodile škroba. Upravo ta “komponenta” pretvara rižu u kašu.

Po potrebi dolijte vode

Prvo, pahuljasta riža zahtijeva samo hladnu vodu.

U kotao treba uliti hladnu vodu, a zrna riže oprati u hladnoj vodi.

Fotografija: © Belnovosti

I drugo, važno je čak i kako točite ovu vodu. To treba raditi pažljivo, uz stijenku kotlića, tako da na kraju razina vode bude dva prsta viša od razine riže.

Prethodno je stručnjak rekao kako kuhati peciva s kupusom tako da ispadnu uistinu ukusni.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version